Volkskerstzang 2022


De Volkskerstzang in de Oosterkerk op kerstavond is al jarenlang een traditie in Hoorn. Veel bezoekers vinden het heerlijk om die avond 'Stille Nacht', 'Ere zij God' en andere bekende kerstliederen te zingen. Kortom: een sfeervolle avond met veel samenzang.

Door corona was het twee jaar niet mogelijk om een live Volkskerstzang te houden. Dit jaar kan het weer!

Bekijken op YouTube

Het thema is Hoop voor de toekomst. We leven in een tijd waarin je gemakkelijk de hoop kan verliezen. Door oorlog, klimaatverandering, grensoverschrijdend gedrag, fraude ... Zal het ooit nog goed komen? Ja, gelukkig is er reden om de hoop er in te houden!

Wilt u vanwege de sfeer wel naar een kerk op kerstavond, maar niet naar een officiële kerkdienst? Kom dan naar de Volkskerstzang op zaterdag 24 december om 20.00 uur. Locatie: Oosterkerk aan het Grote Oost 58 in Hoorn, kerk open vanaf 19.15 uur.

De meeste liederen worden ook dit jaar weer begeleid door Alkmaar Brass, die daarnaast een aantal kerstmedleys zal spelen. Daarnaast zal het bijzondere Bätz-orgel van de Oosterkerk te horen zijn. Na afloop is er warme chocolademelk, glühwein, koffie of thee. Toegang: vrij.

U en jij bent van harte welkom! Het duurt ongeveer een uur. 

U kunt de Volkskerstzang óók thuis volgen via www.volkskerststream.nl.