VolkskerstSTREAM 2020


Bekijken op YouTube

De Volkskerstzang in de Oosterkerk op kerstavond is al jarenlang een traditie in Hoorn. Veel bezoekers vinden het elk jaar weer heerlijk om bekende liederen te zingen, zoals 'Stille Nacht' en 'Komt allen tezamen'. Kortom: een sfeervolle avond met heel veel samenzang.

Helaas zet de lockdown daar een streep doorheen. Een fysieke Volkskerstzang is dit jaar simpelweg uitgesloten.

Toch willen we u en jou graag iets kunnen aanbieden op kerstavond! Daarom verzorgen we dit jaar een Volkskerst-STREAM. Het houdt in dat u de bijeenkomst thuis op de bank kunt volgen op computer, laptop, tablet, mobiel of televisie.

Het centrale thema van het programma is Hoop. Iets dat we in deze rare tijd allemáál goed kunnen gebruiken.

Dit jaar verleent de bekende close-harmony groep 'Hale Bopp 4' uit Andijk haar medewerking aan het programma. Zij zingen op locatie prachtige herkenbare kerstliederen. Natuurlijk wordt het bijzondere Bätz-orgel bespeeld. En er is een klein gelegenheidskoor dat mooie Christmas Carols zal zingen. Vanzelfsprekend ontbreekt het Bijbelse kerstverhaal niet.

De burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, zal een kerstboodschap uitspreken. En inwoners van Hoorn en omgeving delen hun gevoel over kerst.

De warme chocolademelk, glühwein, koffie of thee zult u zelf moeten verzorgen.

U bent van harte welkom tijdens de Volkskerst-STREAM op donderdag 24 december om 20.00 uur. Vanaf circa 19:50 start de stream via www.volkskerststream.nl.